2012. május 25., péntek

Több-síkos téma...


 Bárkivel előfordulhat, hogy a mindenes boltokban kutakodva szembetalálkozik egy irdatlan dákóval. Ez velem is megesett, s mintha a tény azonnal másik dimenzióba teleportált volna, felnézve a polcokon többé nem is láttam mást, sőt feltűnt az tény meglepő számossága, ezek mindenhol ott vannak! Természetesen a dörzsölt boltosok pontosan erre a pillanatnyi hatásszünetre gyúrnak, hogy a semmiből az arcomba teleportálva elmondhassák, egyébként mi lapul még a színfalak mögött, ha érdekel a téma. Hát WOW.

 Boltosoknál és bazárokban millió számra állnak haptákban a félreérthetetlen szimbólumok és mágikus üvegcsék, sőt megfigyeltem a trükkös árukapcsolást is, minden üveghez ingyen isten jár XD Mire ez a nagy lelkesedés?

  A hozzám minden szinten legközelebb álló nemi képviselettől ismét megkaptam a kellően kimerítő és messzire vezető választ. Igaz, nem mindenkinek van szüksége potencianövelő évezredes trükkökre, maga a téma itt megkerülhetetlen és igen komolyan veendő a hímnemű egyedek életében.

  Lépten-nyomon Afrodité templomokba és áldozóhelyekbe botlunk, az ételek több mint ezer százaléka afrodiziákum és a termékenység istennői sem merültek a feledés homályába. Az egyensúly és harmónia érdekében természetes, hogy nem elhanyagolható az ellenpólus sem. Ahogy a nőiesség kiemelkedően fontos a nők életében, úgy a férfiasság a férfiakéban. Nyilván.

 Ki az, aki méltó partnere az ősi istennőknek és ki az, aki megtermékenyíti Földanyát?

  A válasz tulajdonképpen szemet szúró XD
Már régebben is feltűnt, hogy a zöldségesek, fűszeresek, füves emberek a portékákat nemcsak szimpla vitaminbombaként, hanem apróbetűs, kacsintgatós „hálószobatunning”-ként is próbálják elsózni. Ezen felül  az összes tengeri ketyere, beleértve az általam „tengeri WTF”-nek nevezett növényeket, kagylókat természetesen szintén Afrodité kincseinek tartják, aminek meg is van az hatása XD
 *itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy a helyi kagylófaj neve nemes egyszerűséggel P*NA, nyelvészek, etimológusok, HAJRÁ!

 Érthető talán, hogy, ahol minden harmóniagyanús, ott nem lehet a nőiességet csak úgy parlagon hagyni. Látván méltó partnerüket, biztosíthatok mindenkit, a hölgyek „nem viszik el szárazon” XD
Ki is ő, az isteni fallosz, a férfi genitáliák netovábbja?

 Eredete valószínűleg az ősrobbanáson túlra is visszavezethető, ezért kilétéről számtalan legenda kering. Talán a leggyakoribb álláspont, hogy „ŐNAGYSÁGA” Afrodité és Dionüszosz közös gyermeke, akit Héra jól bevált tradíció szerint már születése előtt agyonátkozott. Így Afrodité egy Lapseki nevű kisvárosban megszülte hatalmas elefánttolóval „ megáldott”  fiát. A kis istennek valószínűleg problémái akadtak az oviba való beilleszkedéssel és anyja is becélozta az Óperenciás-tengeren is túlt ijedtében, de végül szülővárosa befogadta és beindult a kultusz.  A nyilvánvalókon túl, ő felel mindenfajta termékenyítésért, a kerti zöldségek és gyümölcsökért, méhek, kecskék, birkák védőszentje és mindené, ami, vagy aki termékenyítésre és vagy ahhoz szükséges potenciára vágyik.

A sztorit nem azért írom ekkora lelkesedéssel, mert mindenkit hülyére akarok röhögtetni, vagy mert nem láttam még hasonlót. A történet ugyanis rögtön felvetett köztünk ismét néhány érdekes hozzáállásbeli különbséget. Amiért én a polc előtt pár percre megálltam, az számomra sokat elárult a gyógyításhoz és problémakezeléshez való hozzáállásukról.

 Egyik témakör volt, hogy itt, ha probléma van, akkor nincs tabu. Ez igen érdekes egy olyan országban, amiről a közvélemény azt gondolja, hogy minden tabu. Ez nagyon nagy tévedés, viszont a kérdés megértéséhez elő kell venni a nagyítót és ismét tanulnunk kell egy új életszemléletről. Valahogy azt gondoljuk, hogy azok az emberek, akik nem teszik közszemlére mindenüket és nem második mondatuk pikáns disznóvicc, vagy szex: az prűd. Mint, ahogy mindenben jellemző a feje tetejére állás, itt is fennáll.

Valóban az emberek - hangsúlyoznám, hogy férfiak egymás közt is beleértve, hacsak nincs valami probléma, nem beszélnek ki hálószobatitkokat soha! Nem azért, mert jégből vannak deréktól lefelé és begyepesedettek, mint az erdei betonkocka. hanem mert a szerelem SZENT, a partnernek pedig jár a mély tisztelet és soha nem aláznának meg egy másik embert ilyen alpári módon. Az úgymond pikáns poénok hallatán igencsak elkomorul az arcuk, és ha valaki a „trófeáival” próbálna menőzni, jó eséllyel vérben fürödve menne haza.

Más a helyzet, ha problémáról van szó. A családtagok vagy barátok igen bizalmasan kezelnek bármilyen jellegű problémát, de valóban bármit tabuk nélkül el lehet, sőt el kell mondani és arra megoldást kell találni. Itt nincs szőnyeg alá söprés, csak mert egy téma kellemetlen.

Másik, ami ennek kapcsán felmerül, a gyógyítás, illetve probléma megoldás.

Nem elég lenyelni némi csodakencét. Európa szigorúan tudománykövető, ateista hozzáállása után igen nagy fordulat egy spirituális világképpel való találkozás, ahol egy betegség több síkon kezelendő. A fizikai szintű kezelés persze legalább ugyanolyan fontos, sőt gyakran kérdez rá a doktor életmódra, stresszre, érkezési szokásokra, sportra stb. Itteni orvosaim következő kérdései azonban még mindig újraindítják az agyam, mert rákérdeznek a lelkiállapotomra, megoldatlan problémáimra, családi feszültségekre is, mint rutinkérdés.  

 Az okok feltérképezése mind az orvosoknál,mind a köztudatban sokkal mélyrehatóbb, többsíkú és lelkileg mindenképp, mindig foglalkozni kell vele. Ezért is található meg a sarki trafikosok polcain többek közt a potencia növelő “ megapack” , ahol minden csodaüveg mellé ingyen istenség jár. Nem merültek a feledés homályába az ősi, jól bevált receptek és nem esküdt ellensége a gyógyító szakmákat választóknak sem, sőt sokszor ajánlanak más, alternatív kiegészítő terápiákat, illetve nyugodtan meg lehet velük beszélni bármit.



A mindentudó nagymamák és nagypapák mellett pedig a sarlatánok és kuruzslók nem rughatnak labdába, hiszen nincs rá igény ott, ahol az ősi tudás is nagy tiszteletnek örvend, így megvalósulhat egy egyensúlyi népi- tudományos kapcsolat.  


2 megjegyzés:

  1. egyszerűen nagyon jók az írások!:))Köszönjük!

    VálaszTörlés
  2. Eszmletlen es ez igy igaz! Amugy kihagytad a Salep-et, lol. Az is afrodiziak! En amugy tenyleg nem sok rossz dolgot tudok itt talalni egyaltalan, igaz szerintem mindenki azt lat meg egy orszagbol vagy szokasokbol amit akar. Valaki a jot es valaki a rosszat, vagy mindketot. Az nekem nagyon imponal hogy az emberek tobbje meg mindig tiszteletben tartja, megorzi, vedi es hasznalja is a hagyomanyokat es megis tudd egesz normalis es modern gondolkodasban is elni. Szerintem nagyon sok orszag tanulhatna toluk sokat.

    VálaszTörlés